2 Ekim 2013 Çarşamba

Japche 잡채잡채잡채^^;

 
 
 
 
 
Japçe
 
잡채
 
 
malzemeler
 
500 gr Kore makrna(dang-meon)
 6 tane kuru mantar
2 tane havuç
2 tane kuru soğan
1 demet ıspanak
 
 
sosu için
 
soya sosu - 6 yemek kaşık
şeker - 1 yemek kaşık
susam yağı - 2 yemek kaşık
dövülmüş sarımsak
ince kıymış yeşil soğan
susam
 
 
 



 
 
 


havuç- ince ince doğranıp, yağıda kavurun.
kuru soğan - yarımay şekilde doğranıp yağıda kavurun.
kuru mantar - suda bekletip yumuşatır. sonra ince doğranır.
    soyasosu, susam yağı, sarımsaği ekleyerek kavurur.
ıspanak - temizlenip tuzlu suda çok az haşlanır.(tencere kapağını kapatmadan)
suyunu iyice çıkardıktan sonra tuz, sarımsak, susam yağı ekleyerek harmanlayın.





 
 
makrnayı sıcak suda 30 dakkika beklettim.
sonra kaynar suda 5-6 dakkika haşladım.
hemen soğuk suya verdim ve suyunu çıkardım.
 






büyük bir tencerede
yukarda yazılan sosu ekleyerek kaynatır.





 
haşlanmış makarnayı sosa ekleyin.
2-3 dakkika karıştırın.
 




 
makarna hazır olunca
sebzeler ileve edip hepsini iyice karıştırın.
 


 
sıcakken servis yapın.




 
 
afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder