26 Temmuz 2016 Salı

KABAK GRETEN / AKITMA

Kabak greten nasıl yapılır
Akıtma tarifi
Kabak akıtma
Diyet yemekleri


İYİ AKŞAMLAR...
Merhaba Arkadaşlar mutlu huzurlu haftalar hepimize.
İnş.daha güzel günlere..
Sizlerle olmaktan çok mutluyum inş.uzun seneler beraberliğimiz devam eder. Güzellikler  hep bizlerle olsun. Evet tarifimize geçelim.

Porsiyonluk kabak graten hafif 0 yağ  yanına gratenin kalan malzemesinden peynirli kabak akıtma enfes. Antalya blogger Arkadaşlarımla ve kızımla beraber meslekdaşım Bilge Chef'in misafiri olduk. Mutfağında pişirdik,sunduk güzel bir güne imza attık.
Veeeeee
Finalde tadım yaptık😊  Bu güzel güne ev sahipliği yapan Bilge hanıma ve birbirinden güzel lezzetler hazırlayan arkadaşlarıma TEŞEKKÜR EDERİM...


👍Sizlerede etkinlikte yaptığım tariflerle beraber olacağım. Bu gün menü hafif olsun ama lezzetlide olsun diyenlere diyet yapanlara  sunumuyla 10 numara  menüde her şey var. Hadi buyurun pamuk eller mutfağa...

Kabak greten
MALZEMELERİ
2 Tane kabak
1 yumurta
150 gram peynir
1 yemek kaşığı yoğurt
4 tane yeşil soğan
4 dal dereotu
4 dal maydanoz
4 dal nane
Pul biber
Karabiber tuz
Üzerini süslemek için firenk soğanı biberiye
YAPILIŞI
1) Kabakları yıkayıp ortadan keselim ortalarını kaşıkla oyup blencik yapalım. BLENCİK: sıcak suya kabakları koyup 1 kaç dakika pisirip soğuk suya koyalım canlılığını korusun.
2) Diğer malzemeleri bir kaba koyalım karıştıralım kabağın içini doğrayıp ekleyelim yeşillikleri doğrayıp koyalım ve kabakların ortasına koyup 170 derece fırında pişirelim.

ŞİMDİ AKITMA YAPALIM😊
Kalan iç malzemeye 1 yemek kaşığı yoğut 1 yemek kaşığı un ekleyelim baharat takviyesi yapıp tavayı az yağlayıp kaşıkla akıtmadan koyalım arkalı önlü pişirelim burdaki püf noktası tavaya 1 tane sarımsak koyalim şık bir sunumla lezzetleri taçlandırın.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder