7 Ağustos 2016 Pazar

Kırmızı Meyveli Hafif Pastacıklar Tarifi


 Yazın bitmesine bir aydan az zaman kaldı. Sahi ne zaman başladı ki yaz, nasıl da çabuk geçti her yaz gibi bu yaz da... Değil mi? Bu yazın sonu benim de New York'taki son zamanlarım olacak. Bir sıkıntı çıkmazsa burdan ayrılacağım. Biraz hüzün, biraz heyecan... Neyse, sonu daha güzel olacak diye ummaya çalışıyorum ama kendimi ne kadar ikna edebildim bilmiyorum.




Yaz meyvelerinin tadı kaçmadan çok tatlı, minnoş pastacıkların tarifi var bugün. Kekin de yapımı oldukça basit, sosunun da, kremasının da.

Ben kalıp olarak zamanında Tchibo'dan aldığım kalıpları kullanmıştım ama siz cupcake kapsüllerinde veya sufle kalıplarında da yapabilirsiniz. Benimkiler gibi içini meyveli sosla doldurmak isterseniz kapkek doldurmada kullanılan yöntemleri deneyebilirsiniz. Buraya tıklayarak ev yöntemi ile cupcake nasıl doldurulur görebilirsiniz. Tchibo mağazalarında hala satılıyor mu bilmiyorum ama internet sitelerinde kalıplar mevcut. Buraya tıklayarak bakabilirsiniz. Fotoğraftakiler gibi boşluğu olan herhangi başka kek kalıpları da işinizi görür.

Yaklaşık 10-12 cm çapında bu kalıplar. Cupcake kapsülleri ile yaparsanız biraz daha fazla çıkar bu ölçüdeki hamurla yaklaşık 16-18 cupcake yaparsınız.



Pastaların kekleri limonlu, mis kokulu... Limon ve yaz meyveleri birleşince inanılmaz bir şey çıkıyor ortaya. Hem çok lezzetli hem de ferah ferah oluyor pasta. Ben meyve olarak frambuaz ve çilek kullanmıştım ama bu işin sınırı yok tabi ki. Böğürtlen, kiraz, vişne... ne isterseniz kullanabilirsiniz.
Kekte limon kabuğu yerine limon kabuğu kullanabilirisiniz.




Kremşanti evde yapımı pek kolay olan bir krema aslında ama bazen deneyenlerin sorunlar yaşadığını duyuyorum. Evde krem şanti yapmak için süt kremasına ihtiyacınız var ama işin sırrı mümkün olduğunca soğuk olması kremanın. Bu konuda Süt Kremaları Hakkındaki yazımı okuyabilirsiniz. Yine de uğraşmak istemezseniz toz kremşanti hazırlayıp kullanabilirsiniz. Ev yapımı kremşanti dolapta bekleyince sönmeye biraz meyilli oluyor. Bu yüzden ev yapımı krem şanti yapacaksanız servis etmeden ne kadar önce hazırlarsanız o kadar iyi sunum için ama toz kremşanti sönmeden günlerce, hatta haftalarca bile kalabilir. Hazır olanı tercih ediyorsanız pastaları krema ile bekletmenizde sakınca olmaz.


Kırmızı Meyveli Hafif Pastacıklar


Limonlu Kek Tarifi

2 büyük yumurta
115 gr  tereyağ
1 Limonun ince rendelenmiş kabuğu + 1 yemek kaşığı toz şeker
1/4 bardak limon suyu
1 bardak (400gr) toz şeker
1.5 bardak + 2 yemek kaşığı un
1/2 bardak süt bardak süt
1/2 yemek kaşığı kabartma tozu
1/4 çay kaşığı tuz
vanilya

Fırını 175 C'ye ayarlayıp 2 tane 16 cm çapında kalıbı hafif yağlayıp unlayın.
Un ve kabartma tozunu iyice karıştırın.

Limon kabuklarını 1 yemek kaşığı şekerle bir kaseye alıp ovuşturarak limonun aromasının şekere iyice geçmesini sağlayın.

Bir çırpma kabında tereyağını kremamsı olana dek, yaklaşık 1-2 dakika çırpın ve limonlu toz şeker ile kalan toz şekeri, tuzu ve vanilyayı ekleyip 2-3 dakika pofuduk bir karışım elde edene kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra 30 saniye kadar orta devirde hamuru iyice karıştırın. Tüm yumurtalar eklendikten sonra un ve sütü aşamalı olarak ekleyerek yumurtalı karışıma yedirin. Tüm un ve sütü ekledikten sonra 1 dakika kadar yüksek devirde hamuru çırpın.

Kalıplara paylaştırıp yaklaşık 20-30  dakika, üzerleri kızarıp içi tamamen pişene kadar pişirin.

Kek piştikten sonra mutlaka tamamen soğutun ve öyle kalıptan çıkarın.


Yaz Meyveli Sos

15-20  tane frambuaz (dondurulmuş veya taze)
10-12 tane çilek
1/2 bardak toz şeker (100 gr)
1 yemek kaşığı limon suyu

Çilekleri minik minik doğrayın veya robotta çekin. Bir sos tenceresine frambuaz, doğranmış çilekleri ve limon suyunu ekleyip, toz şekeri üzerine serpin. Orta hararetteki ateşte frambuazlar eriyip sosunuz kıvamlanmaya başlayana kadar pişirin. (çok fazla pişirirseniz reçel gibi olur, dikkat edin :))


Ev Yapımı Krem Şanti

Bu kremayı pastaları servis etmeden önce yapmanızı tavsiye ederim. Evde yapmak yerine toz krem şanti de kullanabilirsiniz. Toz krem şanti kullanırsanız pastaları hazırladıktan sonra üzerlerine sıkıp dolapta da bekletebilirsiniz. Ev yapımı krem şanti zamanla biraz sönüyor ama toz kremşanti olduğu gibi kalır.

1 paket süt kreması (önceden mutlaka iyice soğutulmuş)
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Soğuk kremayı tercihen cam veya metal bir kaseye alıp dondurucuda 8-10 dakika bekletin. Dondurucudan alır almaz 30 sn kadar orta hızda sonra 2.5 dakika kadar yüksek hızlı mikserle çırpın. Pudra Şekerini eleyip 25-30 sn daha yüksek hızda çırpın.

Pastaların Yapımı

Kekleri soğutup kalıplarından çıkarın.
İçlerindeki boşluğu taze meyve ve meyve püresi ile doldurun.
Üzerlerine 1-2 yemek kaşığı kremşanti koyun veya sıkma torbası ile süsleyin.

Kupcake kalıpları veya sufle kalıpları ile yapacaksanız keklerinizi delmeniz gerekli, bunun için buraya tıklayarak nasıl yapacağınız hakkında fikir edinebilirisniz. 
 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder