3 Ekim 2016 Pazartesi

Yumurta nasıl haşlanır ?

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez lezzeti olan yumurta nasıl haşlanır? Yumurta kaç dakikada haşlanır püf noktası nelerdir? İşte en lezzetli yumurta haşlama tekniği 
YUMURTA HAŞLAMANIN PÜF NOKTALARI
- Oda sıcaklığında bekleyen yumurta haşlanırken çatlamaz. Eğer yumurtanız soğuk ise ılık suda bir süre yıkamanız şart.
- Kaynamış suyun içine bir kaşık yardımıyla yumurtayı yavaşça bırakın. El yardımıyla suya bırakılan yumurta çatlayabilir. 
- Yumurtanın cıvık olmasını istiyorsanız 3 dakika, rafadan olmasını istiyorsanız 4 dakika, kayısı kıvamında olmasını istiyorsanız 6 dakika, katı olmasını istiyorsanız ise 11 dakika pişirin.
yumurta-haşlamanın-püf-noktaları.jpg
Not: Yumurtayı 14 dakikadan fazla pişirmeyin besin değeri kaybolur.
HABER7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder