26 Eylül 2013 Perşembe

etli sebzeli Juk [쇠고기 야채죽]



etli sebzeli Juk
쇠고기 야채죽



malzemeler

yağsız dana kıyma 100 gr
Pirinç 1 bardak 
istediğiniz sebzeler

ex) havuç, patates, lahana, brokolı, kabak



Yapılış

Juk--normal pilavtan 3 ya da 4 kat su ilave ederek 
pişilir. Hasta için ideal yemektir. 

Hana prinsesim dünden beri ateşlendi.
akşamlar ateş yükşeliyor.
yemek pek yemiyor.
Hana için etli ve sebzeli Juk yaptım.
hasta olan çocuk ve büyükler için 
besleyici yemektir. sizinlede paylaşmak istedim.




eti yağsız bölümünden isteyerek 
kıymak yaptırın.
tefron tencereye eti koyun.
hiç bir şey katmadan 
eti kavurun. 
et kendi suyunu çıkarıp 
çekene kadar iyice kavurun.





bir bardak pirinç yıkayın.
ve suda 30 dakkika bekletin. 
daha hızlı yumuşak olur.




sevdiğiniz sebzelerden koya bilirsiniz.
ben havuç, kabak, lahana, soğanı koydum.
brokoli koyarsa daha lezeetli olur ve rengida güzel olur.
enginarda tavsiye ediyorum.







et pişidikten sonra 
sebzeleri ilave edin.
isterseniz azcık yağı ekleye bilirsiniz. 






et ve sebzeyi kavurduktan sonra
suda bekletimiş olan pirinç ekleyin.
yine kaç dakkika kavurun.





bir bardak pirinçe 3 bardak su koyarsa normal pilav gibi olur
4, 5 bardak koyarsa daha sulu olur.
ben bebişim için yaptığım için 5 bardak su koydum.
suyu koyup iyice kaynatın.
ara sıra kaşıkla karıştırarak pişirin. 
yoksa pirinç tencerenin dibine yapışır.






ben kaynatırken Dasima(kuru deniz otu) ekledim.
ve mantarda...





yarım saat (30 dakkika) kaynatınca
pirinç yumuşak olmaya başladı.






Pirinç iyice yumuşak olunca
tuzu ekleyin. 
hastalara sunacak olursa 
tuzu koymasa daha iyi olur.





Hana bunu çok sevdi.
güzel yedi.
ve ateş düşürücü içip güzel uyudu.










Afiyet olsun!!! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder