21 Eylül 2013 Cumartesi

Gam-ja-guk 감자국(patatesli çorbası)

 
 
Gam-ja-guk 감자국
(Patatesli çorbası)
 
 
Malzemeler
 
1 tane büyük Patates
1 küçük boyu kuru soğan
1 tane yumurta
sarımsak
tuz
karabiber
yeşil soğan
 
 
çorba suyu çıkarmak için
 
100 gr dana et
ya da
kuru balık 6 tane
dasima(kuru deniz otu) az
5 bardak su
 
 
 
 Yapılışı
 
 
 
 
önce balık suyunu çıkarır.
balığı sevmeyen ya da
kuru balığı bulamayan
eti kullanarak suyunu çıkara bilir.
 


 
 
Patates ve kuru soğanı
dörtgen ve yarımay şekilinde doğranır.
 


 
 
balık suyu kaynağınca
önce patatesi konur.
çorba kaynarken çıkan köpüklerini
iyice temizlerseniz daha güzel olur.
 

 
 
Patates bir az pişitikten sonra
kuru soğanı ilave eder.
 
 


 
 
kuru soğan ve patatesi
iyice yumuşak olup pişince
dövülmüş sarımsağını
ve tuzu ilave eder.
 

 
 
son olarak
yumurtayı gezdirip
yeşil soğanı ilave eder.
 

 
 
çok kolay ve pratiktir.
ama tadı güzel olur.
koreliler
sabah kahvalıt yerine
böyle bir çorbaya pilav karştırarak içiyorlar.
 



 
sizde deneyin.
 
afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder