9 Nisan 2014 Çarşamba

BULGUR PİLAVI YAPMANIN PÜF NOKTALARI


Bulgur Pilavı Yapmanın Püf Noktaları:
* Öncelikle kullanacağınız bulgurun iri taneli ve sarı olması gerekir.
* Bulgurun ayıklanmasını ihmal etmeyin
* Bulguru yıkamak veya yıkamamak çok önemlidir.
* Bulgurunuza güveniyorsanız yıkamayın derim.
* Ben yıkamadan yapıyorum.
* Güvenmiyorsunuz yıkayın ama iyice süzdürün
* Bulgur pirinç pilavından daha çok çeker
* Pilava için bol yağ koyarsanız daha lezzetli olur.
* Yağ tercihi size kalmıştır.
* Ben tereyağ tercih ederim.
* Bazı pilavlarda sıvı yağ tercih edilmelidir ( mercimekli bulgur pilavı gibi )
* Bulgur pilavını sade yapmak isterseniz yağın içinde biraz kavurun
* İçine başka malzemeler koyacaksanız önce malzemeleri kavurun
* Sonra bulguru ilave edin ve yine kavurun
* Yıkanmamış bulgura normal çeşme suyu koyabilirsiniz.
* Suyunu koyunca tuzunu ilave edin.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Bulgur pilavında su miktarı mutlaka bulgurun üzerini koyacağınız su 3 parmak parmak geçmelidir.
* İsteyen çeşitli et suları veya tablet koyabilir.
* Sebzeli veya başka malzemelerle yapacağınız pilava su koyarken içine koyulan malzemenin su çekme oranına dikkat edilmelidir.
* Örneğin domatesli pilav için biraz daha az su konulmalıdır.
* İsteyen 1 ölçek bulgura 1,5 ölçek su koyabilirsiniz.
* Bulgur pilavı önce harlı ateşte kaynatılmalıdır.
* Tam suyunu çekerken altı kısılmalıdır.
* Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilmelidir.
* Pilavın üzeri göz göz olmalıdır.
* Pişen pilavın altını kapatın
* Tencere ile kapak arasına kağıt havlu, temiz bir bez, yağlı kağıt veya gazete kağıdı koyun 10-15 dk. kapağı kapalı olarak dinlendirin.
* Kapağı açınca 1-2 dk. bekleyin dipten karıştırın
* Sıcak sıcak servis yapın.
* Bazı pilav yapımlarında kızdırılan yağa su konur
* Kaynayınca içine bulgur atılır ve aynı yöntemlerle  pişirilir.
* Bulgur pilavına su koyup karıştırdıktan sonra bir daha kaşık sokulmamalıdır.
* Pilav kaşığı olarak tahta kaşık tercih ederseniz daha iyi olur.
* Tencere olarak döküm, teflon veya çelik tencereler tercih edin.
* Pilav pişirmek biraz dikkat ister.
* Pilavın başını beklemenizi tavsiye ederim.
* Pilav yapmanın ana maddeleri bunlardır.

SEÇMESİNİ BİLMEYEN, ŞİKAYET EDEMEZ.

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder