9 Eylül 2014 Salı

AVCI BÖREĞİ TARİFİ: İSTER KIZARTIN, İSTER FIRINDA PİŞİRİN


Malzemeler:

* 3 adet hazır yufka ( ben kuru köy yufkası ile de yapıyorum)

İç Malzemesi:
* 200 gr yağsız kıyma
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çay bardağı ince bulgur
* Bulguru ıslamak için 1 su bardağı sıcak su
* 1 çay bardağı iç ceviz
* 1-2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 1/2 ince kıyılmış maydanoz ( isteğe bağlı)
* Tuz, karabiber,kimyon  ve istediğiniz baharat çeşidi

Böreğin İçine Sürülecek Malzeme: ( Fırında pişirirseniz gerekecek, kızartma yaparsanız gerek yok)
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ 

Üzeri İçin: ( Fırında pişirilecekse gerekli)
* 2 adet çırpılmış yumurta sarısı
* Bolca galeta unu


Kızartmak İçin:
* 2 tane çırpılmış yumurta
* Bolca galeta unu

Yapılışı:

İç Malzemesinin yapılışı:
*Öncelikle ince bulguru sıcak su ile ıslatın
* Geniş bir tavada istediğiniz yağ çeşidi ile soğanları iyice kavurun
* Salçayı koyun bir kaç kez kaşıkla çevirin
* Soğanlara kıymaları ilave edin ve en az 5 dk. kavurun
* Cevizleri isterseniz kavurun, ister kavurmadan irice döverek kıymaya ilave edin
* Bulguru ve baharatları kıymaya ilave edin iyice karıştırın
* En son maydanozları ilave edin karıştırın ocağın altını kapatın
* Soğuması için bekleyin

Böreğin Yapılışı:
* Yufkaları istediğiniz büyüklükte üçgenlere ayırın ( 8 veya 12 parça)
* Ben bir yufkadan 8 tane üçgen keserek böreği yapıyorum
* Üçgen parçaların geniş kısmına bolca malzeme koyun 
* Kenarlarını kıvırarak sigara böreği gibi sarın
* Ucunu su ile ıslatarak yapıştırın
* Fırında pişirilecekse yufkaları sarmadan üzerine bolca sütlü yağ sürün

Kızartmak İçin:
* Sarılmış börekleri önce çırpılmış yumurtaya batırın sonra galeta ununa batırın
* Kızgın yağda arkalı önlü kızartın 

 Fırında Pişirmek İçin:
* Aynı işlemi yaptığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
* 180 derecede en 35-40 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin
* Sıcak sıcak servis yapın
*Afiyet Olsun



ALLAH'IN BİLDİĞİ KULDAN SAKLANMAZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder