Malzemeler:
* 2 adet yufka ( isteyen köy yufkası ile yapabilir)
Köfte İçin Malzemeler:
* 500 gr köftelik dana kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 1 tane yumurta
* 1 fincan galeta unu veya iki dilim bayat ekmek içi
* Tuz, baharat çeşitleri
* 1 çay kaşığı karbonat
* Tercihe göre 2 diş dövülmüş sarımsak
* Tercihe göre 1 küçük rende kaşar peyniri
* Tercihe göre 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
Yufka Araları İçin Malzemeler:
* 1 fincan kadar sıvı yağ veya zeytinyağ
Üzeri İçin Yoğurt Sosu Malzemeleri: ( isteğe göre)
* 1 kase çırpılmış yoğurt
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
* Üzeri İçin Malzeme: ( tercihe göre)
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Köftenin Yapılışı:
* Köfte malzemelerini Geniş bir kap içinde en 30 dakika yoğurun
* 30 dk. dinlendirin
Böreğin Yapılışı:
* Yufkaları ikiye katlayın
* Yufkanın arasına ve üzerine fırça ile biraz yağ sürün
* Yağ sürmezseniz yufkalar birbirine yapışmıyor
* İsteyen tek kat yufka kullanabilir.
* Yufkanın kenarlarını kıvırın
* Yufkanın düz kısmına köftenin yarısın bol bol koyun
* Sıkı sıkı rulo yapın
* Yufkaların tamamını sarın
* Buzdolabında streçle örterek 1 saat dinlendirin
* Dolaptan sarma köfteleri çıkarın
* Islatılmış keskin ve büyük bir bıçakla 1 cm. kalınlığında kesin
* Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin
* En az 30 dk.
* Kesilen yufkaları isterseniz çöp şişlere dizerek pişirebilirsiniz.
* İsteyen bu yufkaları yağda kızartabilir.
* Kızaran yufkaları servis tabağına alın
* İster sade servis yapın
* İsteyen sarımsaklı yoğurt ve kızgın yağ ile servis yapabilirsiniz.
* İsteyen domates sosu ile servis yapabilir.
* İsteyen Ketçapla tüketebilir.
* Çocuklar için çok güzel bir yemek alternatifidir.
* Çocuklarınızın ellerine şişe dizili olarak verebilirsiniz.
* İsteyen içine kaşar rendesi ve mısır taneleri koyabilir.
* Ben sade yaptım
* Çok lezzetli çok kolay bir yemektir.
* Afiyet Olsun.
ABDAL (DERVİŞ) TEKKEDE, HACI MEKKE'DE BULUNUR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder