2 Mayıs 2014 Cuma

PİLAVLI TAS KEBABININ TENCEREDE YAPILIŞI ( EGE VE MARMARA BÖLGESİ)


Malzemeler:
* 750 gr parça veya kuş başı kuzu eti
* 2 su bardağı tuzlu sıcak suda ıslatılmış pilavlık pirinç
* 1 su bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
* 1 baş yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 baş soyulmuş ve doğranmış sarımsak
* Tuz, baharat
* 3 su bardağı su
* 1 su bardağı kaynamış su

Pilavı Pişirmek için Malzemeler:
* Geniş bir pilav tenceresi
* Orta boy bir tas veya borcam
* Üzerine koymak için ağırlık

Yapılışı:

Etin Hazırlanması:
* Kapama tasının içine etleri koyun
* Üzerine soğanı sarımsakları ve salçayı koyun
* Yağı, tuzu ve baharatları ekleyin
* İyice harmanlayarak karıştırın
* Tası etlerle birlikte pilav yapacağınız tencereye ters çevirerek koyun
* Üzerine bir ağırlık koyun



Pilavının Hazırlanması:
* Ortasına tası kapatılan tencereye yanlardan
* 3 su bardağı suyu dökün
* 2-3 saat bu şekilde ocak üstünde pişirin
* Tasın kenarlarına 1 su bardağı sıcak su ekleyin
* Pirinci süzün ve tasın kenarlarına yayarak tencereye dökün
* Önce harlı ateşte 5 dk. kaynatın
* Sonra 20 dakika yavaş ateşte suyunu çekene kadar pişirin
* Ocaktan alın üzerini sofra bezi ile kapatın ve dinlendirin.( 15 dk. kadar)
* Dinlenen pilavı açın sıcak sıcak servis yapın.
* Afiyet Olsun.

NOT:
* Çok lezzetli bu yemek biraz uzun sürede olsa da yapmak gerekir.
* Bu pilav genelde köz ateşinde ocakta yapılıyor.
* Ben Aygaz da yaptım iyi sonuç aldım.

* Pilav ve et çok lezzetli oluyor.
* Baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.

* Ben küçük bir borcamla yaptım.
* Sonuç çok iyi oldu.

* Su miktarı az gelirse ilave edebilirsiniz
* Pirinci ıslatmadan da yapabilirsiniz.
* Islatmadan yaparsanız su miktarı fazlalaşır.

* Et kuzu eti olursa daha çabuk pişer.

* Yemeğe yeşil soğan maydanoz ilave edebilirsiniz.
* Sarımsak isteyen koymayabilir.

* Yemeğe karabiber çok yakışıyor.

TERAZİ VAR, TARTI VAR;  HER ŞEYİN BİR VAKTİ VAR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder