1 Mayıs 2014 Perşembe

TADINA DOYAMIYACAĞINIZ HAVUZLU BÖREK TARİFİ VE YAPILIŞI


Malzemeler:
* 4 yufka
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı karbonat
* Fırça

İç Malzemesi:
* İstediğiniz bir iç malzemesi
* Peynir, kavrulmuş kıyma, salam sosis,sucuk,tavuk sote gibi
* Ben peynirli ve tavuk soteli yaptım.

Yapılışı:

İç Sosun yapılışı:
* Yağı,yoğurdu ve karbonatı derin bir kaba koyun
* Bütün malzemeyi iyice çırpın
* Sos hazır.

Böreğin Yapılışı:
* Tezgaha bir yufkayı yayın
* Yufkanın üzerin iç sosunu fırça ile sürün
* Yufkayı ikiye katlayın
* İstediğiniz büyüklüğe göre üçgenlere kesin
* Ben 3 veya 4 'de kesiyorum
* Her üçgeni boş olarak sigara böreği gibi  tam ucu gelmeyecek şekilde sarın
* Sigara böreğini uçlardan birleştirin
* Sonda kalan ucu birleşen yere sokun
* Börekleri dondurucuya koyun
* 24 saat dolapta bekletin
* Dondurucudan çıkan börekleri
* Yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizin
* Bütün yufkaları aynı şekilde bitirin
* 180 derecede ısıtılmış fırında
* Börekler kızarana kadar pişirin
* Börekleri fırından çıkarın
* Havuzlara istediğiniz iç malzemesini koyun
* Tekrar fırına koyun 10 dk. daha pişirin
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun..

NOT:
* Bu börek çok lezzetli ve kolay yapılacak bir börektir.
* Dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
* Böreğin en önemli püf noktası dolapta mutlaka 24 saat beklemelidir.

* Tepsiye donuk şekilde dizin
* Fırında tam kızartmadan çıkartabilirsiniz.
* İçine koyacağınız iç malzemeye göre fırında kızartın
* Pişmeyecek iç malzeme koyacaksınız ilk pişirmeyi daha fazla yapabilirsiniz.

* Yufkaya bol bol sos sürün
* Ben yarım yufka çalışıyorum
* İsteyen bir yufkayı tezgaha yayabilir üzerine sos sürüp ikinci yufkayı üzerine yayıp üçgenlere kesebilirsiniz.
* Benim tavsiyem tek yufkayı ikiye katlayarak çalışmaktır.

* Üçgenlerin boyutlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* İster büyük havuzlar yapın ister küçük yapın.
* Üçgenler kesilmiş durumda


* Sigara böreği şeklinde sarma başlıyor.


* Tamamı sarılmadan bir kısmı bırakılıyor.

* Sigara böreğinin iki ucu birleştiriliyor ve dışarıda bir kısmı kalıyor.
* Dışarıda kalan kısım şekildeki gibi yuvarlak kısma kapatılıyor.
* Tam bir havuz yapılıyor.


*Havuz böreğimiz hazır.


*Dondurucuya gitmeye hazır.
* Dondurucuya koyarken yağlı kağıt yayılmış bir tepside dondurun
* Daha sonra tek tek çıkarın ve buzdolabı poşetine koyun.


YAĞINA KIYAMAYAN ÇÖREĞİNİ YAVAN YER.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder