6 Haziran 2014 Cuma

FIRINDA DOMATES DOLMASI YAPIMI VE TARİFİ


Malzemeler:
* 5-6 tane orta boy yıkanmış kurulanmış sert domates
* 300 gr yağlı koyun kıyması
* 1 çay bardağı dolmalık pirinç veya bulgur( isteyen ikisini karıştırabilir)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* Tuz, karabiber
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* Maydanoz, dereotu,taze nane

Yapılışı:
* Domatesleri yıkayın ve kurulayın

* Başlarını kopmayacak şekilde kesin

* Tatlı kaşığı ile içini itina ile oyun

* Tatlı kaşığı ile çok rahat içini oyabilirsiniz

* Bütün domateslerin içini oyun

* Domateslerin içine biraz tuz serpin

* Teflon bir tavaya doğranmış soğanın fazlasını koyun bir yemek kaşığı tereyağ içinde iyice sararana kadar kavurun

* Başka bir kabın içine pirinci,soğanın kalanını ve kıymanın yarısını koyun

* Bu arada kavulan soğana kıymanın diğer yarısını koyun iyice kavurun

* Çiğ malzemelere baharatları ve yeşillikleri ilave edin
* Yeşillik çeşidi ve miktarı size kalmıştır.
* Tuz ve baharat miktarı ve çeşidini kendiniz ayarlayın


* Kavrulan kıymaya salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

* Kavrulan kıymayı çiğ malzemelere ilave edin ve iyice yoğurun
 * Dolmaların içini doldurun
* Fırın tepsisine dizin


* 1 su bardağı suyu dolmaların üzerine dökün
* Tuz serpin
* Kalan tereyağını üzerlerine paylaştırın.

* 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 45 dk. pişirin
* Suyu azalırsa ilave edin.
* İçi pişmezse üzerine folyo kağıdı koyun
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.

DİL TADAR GÖZ UTANIR, DİL SÖYLER YÜZ UTANIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder