18 Haziran 2014 Çarşamba

RAMAZAN İÇİN KOLAY VE HAFİF PATLICAN YEMEĞİNİN YAPILIŞI



Malzemeler:
* 3-4 tane yıkanmış soyulmuş tuzlu su da bekletilmiş patlıcan
* 3 tane halka halka doğranmış domates
* 2 tane halka halka doğranmış kuru soğan
* 3 tane halka halka doğranmış dolmalık biber veya sivri yeşil biber ( ben sivri biber kullandım)
* 10 diş doğranmış sarımsak
* Patlıcanlara sürmek için 1 fincan zeytinyağ
* Yemeğe koymak için 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* Tuz, karabiber

 Üzeri İçin:
* 1 kase rende kaşar

Yapılışı:
* Uzun uzun doğradığınız ve tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları kurulayın ( İstediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz)
* Isıtılmış  Izgaraya ve teflon tavaya dizin


* Üzerlerine fırça ile zeytinyağ sürün
* Alt üst kızartın

* Başka bir yerde sebzeleri doğrayın
* Domates, biber ve soğanları halka halka doğrayın
* Üzerine tuz ve  karabiber serpin
* Ben sivri yeşil biber kullandım

* Kızaran patlıcanları ocaktan alın

* Fırın kabınıza bir patlıcan,domates,soğan,biber olarak dizin üzerine sarımsakları atın
* Tuz serpin
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ dökün
* 180 derecede ısıtılmış fırında ağzı kapalı olarak pişirin
* Yaklaşık 30 dk. pişer

* Rende kaşarı bekletin ( miktarı size kalmıştır)

 * Rendelenmiş kaşarı fırından çıkan yemeğin üzerine serpin,
 * Fırını kapatın

* Kaşarı yemeğin üzerine serpin fırında 5 dk. daha bekletin
* Çıkarın ister sıcak sıcak ister soğuk servis yapın
* Afiyet Olsun...

 * Yemek çok lezzetli hafif bir lezzettir.

* Tuz, baharat, yağ miktarları size kalmıştır.

 * Ramazan için çok güzel bir yemektir.

DELİYE BAL TATTIRMIŞLAR, PAZARDA KATRAN BIRAKMAMIŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder