10 Haziran 2014 Salı

YELPAZE ŞEKLİNDE MAYASIZ POĞAÇANIN YAPILIŞI


Malzemeler:

Hamur Malzemeleri:
* 125 gr tereyağ veya margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış)
* 1/2 (yarım çay bardağı) çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 talı kaşığı tuz
* 1 yumurta
* 3,5 su bardağı elenmiş un

Üzeri İçin:
* Susam ve çörek oyu
* Çırpılmış 1 yumurta sarısı

İç Malzemesi:
* 1 kase beyaz peynir
* 1 avuç kıyılmış maydanoz
* Biraz kıyılmış dereotu ( isteğe bağlı)
* 1 yumurtanın beyazı


HamurunYapılışı: Hamur malzemelerinden sıvı malzemeleri geniş bir kapta karıştırın karışıma yavaş yavaş elenmiş unu,tuzu ve kabartma tozunu ilave edin karıştırın ve yoğurun dinlenmesi için 30 dk. üzerini kapatarak bekletin.

Poğaçanın Yapılışı:

* Hamurdan küçük bezeler alın oklava ile küçük küçük açın

* Açılan her küçük parçayı şekil vermek için bekletin


* Bıçak ile ucunu küçük küçük kesin

* Keserken sadece ucunu kesin

*Kesilmeyen bölüme peynir karışımını koyun ve rulo haline getirin ve uçlarından hafif kıvırın

* Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün
*

* Çörek otu ve susam serpin

* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.

* Fırında yaklaşık olarak 30-35 dk.da pişer.

* Fırından çıkan poğaçaları servis yapın.
* Afiyet Şeker Olsun.


İP İNCELDİĞİ YERDEN KOPAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder